Visita amb polèmica

La visita del papa Benet XVI a Austràlia ha revolucionat el país. Tots els mitjans de comunicació han seguit de prop els milers de joves de tot el món que s’han congregat a Sydney per celebrar la XXIII Jornada Mundial de la Joventut. El primer ministre, Kevin Rudd, va participar a la cerimònia d’inauguració dimarts passat donant la benvinguda en diferents llengües als més de 150.000 pelegrins congregats a la ciutat australiana. L’assistència d’un públic tan massiu, de més de cent setanta nacionalitats diferents, a un país amb tantes restriccions d’entrada s’explica, en part, gràcies a un visat gratuït específicament creat per assistir a aquest esdeveniment mundial.

El màxim exponent de l’Església catòlica ha aprofitat aquesta jornada per dirigir-se a un públic fidel jove. Així, els participants van seguir la santa agenda a través de missatges al mòbil signats “BXVI”, alhora que van poder enviar els seus propis missatges de fe, exhibits a pantalles distribuïdes pel centre de la ciutat. El papa va visitar també el zoo de Sydney en una mostra de sensibilització amb la fauna local, afirmant que s’ha de defensar el medi ambient perquè totes les criatures són obra de Déu. Potser per això no va tremolar a l’hora d’acariciar el coala o la pitó que i van apropar. L’arquebisbe de la ciutat, el cardenal George Pell, va inaugurar la botiga oficial de marxandatge al Hyde Park, on s’han venut des de samarretes amb el missatge “I love Jesus” fins a CD de cantants cristians famosos.

Malgrat aquests intents d’acostar-se a la joventut, la visita del papa no va ser ben rebuda per tothom. El sector crític s’hi va poder manifestar en contra gràcies a la Cort Federal de Sydney, que va remoure una clàusula de les bases de l’esdeveniment en què les accions de protesta es qualificaven com a crims susceptibles de ser castigats amb multes de fins a 5.500 dòlars australians. L’organització NoToPope (“No al Papa”), per exemple, va repartir condons entre els pelegrins sense rebre cap sanció. La Jornada Mundial de la Joventut va estar també tacada amb la notícia de la violació de dues monges quan anaven a l’escola primària als anys noranta. Els abusos sexuals van ser perpetrats per un sacerdot a la ciutat de Melbourne i el bisbe Anthony Fisher es va pronunciar en aquest respecte més d’una vegada per petició dels mitjans de comunicació. Els organitzadors de l’esdeveniment també van haver de negar els rumors que asseguraven que farien fora els vagabunds que viuen als espais oberts de la ciutat necessaris per a la celebració de la jornada.

Sara Bosch
Melbourne (Austràlia)
Crònica publicada a "El Temps", 28/07/2008

* Amb la col·laboració del corresponsal especial Aleix Triana ;P

Comentarios

(^o^) ha dicho que…
Alabaré,
alabaré,
alabaré,
alabaré,
alaaaa-baré a mi Señor!

Ay! M'he recuerdacionado de mi 1ª Comunión!

(^o^)

Insisto... yo quiero copia en papel de todos los artículos!

Un brazo del bró!
Anónimo ha dicho que…
Aqui tb podreu veure unes fotos d'alguna balena saltant (jo basicamnt...)

http://viatgeaustralia2008.blogspot.com

Per cert, melbourne no val gens la pena... ;P

el q perd les claus...
Unknown ha dicho que…
yo la siguiente cumbre de las juventudes católicas apostólicas y romanas, no me la pierdo. que además es en madrid que está a un tiro de piedra y si fui para ver a la kiwi, cómo no lo voy a hacer por ratzinger zeta?

luvya*
gemma ha dicho que…
yo me apunto, osk. ya sabes que todo el rollo catolicismo me va demasié
sarins, espero que os acabarais el johny walker duty free de mekis! con trinaranjus claro...
beeesos

Entradas populares